TOP toertocht 2015 de Molenroute

Het was een enorme top drukte op de Kagerplassen tijdens het Pinksterweekend. Zo druk dat er voor de TOP eigenlijk geen plaats was aan de steigers. “Geen probleem, dan trekken we de boot ’s avonds toch op het droge met onze trailers”.

Het bleek dat de Toerrrrcommissaris met deze uitspraak zich geheel verkeken had op de beschikbare parkeerruimte rondom de plassen. Meerdere personenwagen plus trailer was echt teveel van het goede.  Alternatieven waren er op dat moment niet zo bleek na een middagje bellen.

In spoed TOP overleg hebben wij besloten de toertocht te verplaatsen naar Zeeland. Immers het merendeel van de deelnemers kwam uit het Zuiden. Het Veerse meer met vier trailerhellingen op een rij en een verblijf op de ons inmiddels vertrouwde boerencamping  Ben Trovato beloofde een prachtig weekend te worden.

Helaas belden de Belgische zeilvrienden af vanwege ziekte zodat we vier boten hadden met veel scheepsratten en dit keer ook dekzwabbers. Het weer was zo goed dat wij aan het einde van de middag bijna de hele lengte van het meer hebben kunnen planeren. Bijna plat voor de wind en met gierend platwerk onder het schip.

Ook een weekend met averij op een tweetal schepen. Draden in de mast die in de war raakten of niet meer wilden lopen. Ook bij toertochten zijn dit leerzame momenten waar iedereen zich over buigt.

Verder hebben wij ons best gedaan zo veel mogelijk Molens in beeld te brengen rondom het Veerse meer om deze TOP toertocht toch de TOP toertocht  2015 de Molenroute te kunnen blijven noemen.

P5220349

P5230368P5230364P5220351

P5230354

P5220350

Gepubliceerd door Rein van Dijk

via de TOP-klasse de liefde voor het 'zeilen' ontdekt ...

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Best verslag Rein en goed ingegrepen daar waar nodig.
    Mooie plaatjes.
    Wie had er averij?

Laat een reactie achter