Verslag Toertocht Maasplassen 2019

Verslag Toertocht Maasplassen 2019.

Deelnemers: Gastheer Jan van Lievenogen (TOP), Jesse Bos en Jan Smit (TOP), Rein en Gijs van Dijk (TOP 331) en Jack Brans (BM 98).

Wij zijn voor de 2e keer (2016 ) te gast bij zeil- en roeivereniging Maas en Roer. De vereniging viert haar 110 jarig jubileum en wij vallen midden in een gezellig feest.

Voorbespreking van de Toertocht op vrijdagmiddag. Op zaterdagavond komen gasten in k(l)eurige kleding aan. Het tintje rood / wit / blauw.

In de haven allerlei watersport plezier voor de jeugd en aan wal een markt met allerhande.

Mengen met de Limburgers was ons motto maar dat was nog niet zo eenvoudig. De Maasplassen lijken wel een buitenprovincie van Duitsland.

Op het watertreffen we heel mooi weer waarin de warmte met een fijn briesje heerlijk aanvoelt. Zondag opnieuw het water op maar toen met meer wind zodat we alles uit de TOP konden halen.

De Toerrrrrcomissaris mijmert over de Toertochten de afgelopen 15 jaar. Tijd om het (helm)stokje door te geven aan een ander. De komende Toertocht “Retourtje Grou” vanuit Earnewoude op 6, 7 en 8 september, zal de laatste zijn.

Tot slot nog even bij de havenmeester aangeklopt om de kosten voor de havenfaciliteiten te bespreken. “Ik zie jullie graag nog eens terug, dus beschouw dit als een uitnodiging en we berekenen geen kosten”.

Gepubliceerd door Rein van Dijk

via de TOP-klasse de liefde voor het 'zeilen' ontdekt ...

Laat een reactie achter