Toertocht op rustige wateren

Tijdens het weekend van 16-18 september heb ik voor het eerst in tijden weer eens meegezeild met een van onze toertochten. Sinds jaar en dag georganiseerd door Rein van Dijk met veel enthousiasme en toewijding. Zo ook deze editie bij de Loosdrechtse plassen. Het basiskamp werd op vrijdag bij camping Mijnden opgeslagen.

20160917_115542

De volgende deelnemers waren van de partij: Jesse en Jan, Jp en Jasper, Erik-Jan en Thijs, Francois en Liliane, aangevuld met Rein, ondergetekende en twee niet-TOP zeilers. In totaal hadden we 4 boten op het water waarover iedereen werd verdeeld. De route werd vrijdagavond uitgestippeld; we zouden een stuk naar het zuiden varen via de vecht en daarna via een smal kanaaltje op de motor terug naar de Plassen en dan weer omhoog richting camping. Een mooie tocht waarbij we onderweg op ongeveer de helft een pauze konden houden bij een café aan het water. 20160916_182810

Zaterdag begon onze tocht rond het middaguur nadat iedereen zijn schip te water had gelaten en opgetuigd had. Liliane bleef vanwege een recente schouder-operatie aan de kant om op het basiskamp te passen. Het was prachtig weer maar de wind werkte niet echt mee. Met een slakkengangetje dobberden we rustig naar de eerste sluis. Onderweg genoten we van het prachtige uitzicht en het zonnetje. De tocht over de Vecht verliep zeer gemoedelijk. Op een gegeven ogenblik werd de windstilte ons echter tot iets te veel waarbij Rein zijn buitenboord motor aan slingerde en wij met zijn allen op sleeptouw richting het café voeren. Hier hebben we genoten van een lekker biertje waarna we onze tocht verder voortzetten. Op de motor van Rein, want er viel in het smalle kanaaltje niet te zeilen. Eenmaal aangekomen bij het open water was er nog steeds nauwelijks wind waarop besloten werd dat we linea recta door zouden tuffen naar de haven. Het was inmiddels al laat in de middag en onze magen begonnen te rommelen.

[metaslider id=751]

Terug in de haven werd snel de bbq aangestoken zodat we met z’n allen lekker konden bikken. Rein had wederom voor een uitstekende portie vlees en ander eten gezorgd dus iedereen heeft heerlijk gegeten. ’s avonds werd er tot in de kleine uurtjes gekletst. Zondag gingen de die-hards voor ronde 2. Gelukkig stond er nu wel genoeg wind. Ik en mijn aanhang moesten helaas op tijd  naar huis maar de rest heeft nog een fijne middagtocht gemaakt. Het was een ontzettend gezellig weekend en ik doe volgend jaar graag weer eens mee!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Mooi geschreven Antonius!
    Prima weergave van een mooi weekend met de deelnemers.
    We doen weer mee in het voorjaar. 🙂

Laat een reactie achter